Spring til indhold

Afbudsrejser med smag

Ding. Der kommer en besked via Messenger på min telefon. Det er min ven i Danmark, som skriver og spørger om han, og hans kone må komme og besøge mig i begyndelsen af juni. Lige inden Pinse. Jeg bliver rigtig glad. Sender lige med det samme en besked tilbage, om at ja, selvfølgelig er i velkommen til kaffe her. Det er sådan et kodesprog, vi har. Min ven og jeg. Han skrev nemlig ikke: ”Må vi komme på besøg?” Han skrev. ”Giver du kaffe til uventede gæster?”

Ølsmagninger

Med beskeden om, at jeg selvfølgelig giver kaffe, spørger jeg så om, hvordan de har fundet på at ville herned til min ende af Sydeuropa. Er det mon et ønske om at opleve de geniale ølsmagninger, vi har?
Han svarer, at de har et projekt i gang om at besøge alle de steder, hvor hans viv har været og alle de steder, hvor han har været. Hver især, men ikke sammen.
De har lavet en lang liste over steder, de skal hen, og de er nu i gang med at finde afbudsrejser til de steder, hvor de nu skal hen sammen. Hvis de kender nogen de steder, så vil de købe afbudsrejsen og selv finde ud af, hvordan de bor og oplever.

God idé, tænker jeg. Virkeligt en god idé.

Jeg skriver tilbage til ham, at de er velkomne her. De kan bo hos mig. Hvis de vil. Jeg er altid glad for at have gæster. Og det bliver fedt at få besøg af dem. De var her for nogle år siden. Vi havde det rigtigt hyggeligt.
Dengang var det vist meget vigtigt for min ven, at han fik præsenteret sin nuværende viv for mig. Hun er hans ægtefælle nr. 3 og var meget usikker dengang. Men jeg har set på Facebook, at de har et godt forhold.

Min ven skriver nu til mig i ny og næ. Især hvis de har haft en konflikt. Jeg svarer ham altid så hurtigt, jeg kan. Han ved, at jeg er her for ham. Han ved også, at jeg synes, at han har været et stort kvaj (for at sige det mildt) overfor hans to eks ‘er.

Hvor bor man?

Men nu har de så booket den her afbudsrejse til et feriested tæt her på byen, hvor jeg bor. De bad mig om at hjælpe dem med at finde et godt hotel. Jeg skrev til dem, at de kunne vel finde et lækkert sted via Airbnb. Dem er der mange af her i byen. Så fik jeg en besked tilbage, som sagde: ”Nej, vi vil bo hotel!”
Ok, så jeg sendte nogle links til gode hoteller, jeg kender her i byen. Der gik ikke 20 minutter og så havde de booket et rum på et hotel, jeg havde anbefalet.

Fedt. Det bliver cool at få besøg af dem. Rigtigt dejligt.
Men hvad sker der så med det hotelrum, de faktisk har købt via afbudsrejsen? Bliver det brugt af en anden rejsende? Eller mister hotelejeren indkomsten?
Det er bare en tanke, jeg har. Hvordan sikrer en hotelejer, som arbejder med, tour operators, at han har sikret sin indkomst? Han har vel stuepiger og kokke, som skal have deres løn. Hvad sker der, hvis de besøgende ikke dukker op?