Spring til indhold

Vinduesmontør på arbejde

I vil gerne have nye vinduer i jeres hus. Forståeligt nok. Hvis der er gået mange år, siden de sidst blev skiftet ud, så kan det være, at de slet ikke er tidssvarende, og det kan være, at der er nogle forvitringer i murværket omkring vinduesrammerne. Så det er en fornuftig beslutning. Men udskiftning af vinduer er ikke en lille og nem operation, som I selv kan udføre. Selvfølgelig kan I udføre arbejdet, hvis en af jer er montør. Som almindelig gør det selv mand, ville jeg ikke påtage mig det arbejde. Jeg har slet ikke erfaring med den slags arbejder. Og det er vel de færreste af os, der har det. Også selv om vi er gode til DIY-projekter i huset.

Professionelt vinduesfirma

Fordelen ved at tilkalde en montør for at udføre en udskiftning af vinduer i et hus er, at du først og fremmest vil få kvalificeret vejledning i, hvilke typer vinduer du skal vælge. Det kan nemlig være afgørende for indeklimaet i jeres bolig, hvilken type vinduer i vælger. Der kan være tale om, at I måske bør vælge vinduer med to lag ruder. Der kan også være tale om, at I bør vælge energivinduer, der oftest består af tre lag ruder, og hvori der i et af lagene er lagt en membran, som fungerer isolerende: Den holder varmen inde om vinteren, men holder også varmen ude om sommeren. (Membranen kan ikke ses.)

Og ja, montøren kan da også vejlede dig vedrørende, hvilke vinduesrammer der vil være bedst. I nogle tilfælde vil det være bedst at vælge vinduer, som har rammer, der er lavet af både træ og aluminium. I andre kan det være, at alu-rammer er tilstrækkeligt.

Vi ønsker KPK Vinduer også

Og endelig, så er der jo også lige det med økonomien i sådan et forholdsvist stort projekt i boligen. Kan montøren mon lave et godt tilbud til jer, hvis han får opgaven med udskiftning af alle vinduerne? Det kan godt være, at montøren kan det. Muligvis vil han foreslå en løsning til jer, der indebærer, at de nye vinduer skal komme fra forskellige firmaer. Fx Rationel og KPK Sjælland. Det er bestemt værd at undersøge.

Og ja, sådan et projekt kan tage lidt tid at udføre. Men tænk over, at det generelt vil være en gevinst for jer. Dels vil I få et bedre, isoleret hus. Dels vil jeres hus stige i værdi. Det sikrer bedre muligheder for, at I eventuelt kan få et lån til forbrug senere. Og ja, det vil da også give gevinst ret hurtigt. Hvorfor? Fordi, når du får de rigtige, nye vinduer i dit hus, så vil dit hus være bedre isoleret. Det betyder besparelser på varmeregningen. Og dem kan vi vist godt bruge lige nu, hvor energipriserne er meget høje – og det ser jo ikke ud til, at de falder foreløbigt.

Derfor: Inden du kaster dig ud i projektet, så tal med en montør, der har erfaringen med udskiftning af vinduer. Du vil få gode råd og vejledning. Du vil sikkert også få et godt tilbud.