Spring til indhold

Arbejde med psyken

I dag er det ikke en skam at fortælle, at du går i psykoterapi. Mange mennesker har nemlig forstået, at psykoterapi ikke altid handler om psykisk sygdom, psykoser og mentalt dårligt helbred. Psykoterapi handler meget om at forbedre menneskers livskvalitet. Der er en stor forskel på at have en metal sygdom og en dårlig livskvalitet. Misforstå mig ikke: Mental sygdom ledsages af dårlig livskvalitet. Men dårlig livskvalitet behøver ikke at være fremkaldt af en mental sygdom. Det er en nuance. Den er dog vigtig. Vi skal alle sørge for, at vores livskvalitet er bedst mulig. Og det kan godt være svært at finde ud af, hvordan du sørger for god livskvalitet.

Behandling i psykoterapi

Et behandlingsforløb med psykoterapi kan faktisk hjælpe dig til at lære det. Jeg kender en dame, som arbejder med psykoterapi i København – se her. Hun har fortalt mig, at flere og flere af hendes klienter har forstået, at grundlaget for et sundt og langt liv er god livskvalitet. Og her taler hun ikke kun om de fysiske rammer. Hun taler om de psykiske rammer, som vores liv udspiller sig i. Det er bedre og sundere for os at være glade og i overensstemmelse med vores overbevisninger, end det er at være trist, sur eller bare helt følelsesløs. Der er faktisk også videnskabelige, medicinske undersøgelser, der har vist, at glade mennesker, som er i balance med sig selv, får et bedre og længere liv.

Tag affære på dit liv

Så er du inde i en fase, hvor du bare er utilfreds med dit liv, så skulle du måske gå i psykoterapi i København? Du kunne overveje det. Der er jo en (eller flere grunde?) grund til, at du er utilfreds. Kan du ikke finde grunden, så kan psykoterapien hjælpe dig. Det kan tage noget tid, men det er virkeligt værd at få behandling. Din utilfredshed med livet kan nemlig udvikle sig til virkeligt store problemer, som det kan blive endnu sværere at håndtere. Husk: En sund sjæl i en sund krop er at foretrække.