Spring til indhold

Arbejdsskade og erstatning?

Min veninde ringede op og var helt ude af sig selv. Kunne jeg komme og passe børnene, fordi hun var nødt til at tage på skadestuen med det samme.
De havde ringet til hende nede fra savværket, hvor hendes mand arbejder. Han havde fået skåret sig på en af maskinerne, men de vidste ikke, hvor alvorligt det var. De mente, at der var røget en finger af, men kunne ikke være sikre. De var på vej til skadestuen med ham nu.

Hurtig håndtering

Jeg ringede til min mand og fortalte ham, hvad der var sket. Bad ham om at hente børnene fra skolen og sørge for indkøbene til aftensmaden. Vi har heldigvis sådan en app, der kan synkronisere indkøbslisten på tværs af enhederne, så han havde ikke nogen undskyldning for at have glemt, hvad jeg sagde til ham, at han skulle købe ind. Og han er god til at lave mad, så ungerne vil sikkert være helt ok med, at jeg ikke står i køkkenet i aften.

Kørte hen til min veninde og beroligede hende med, at jeg nok skal passe på hendes børn. Hvis hun lige ville fortælle mig, hvornår de har fri fra skolen, så skal jeg nok hente dem. Skal jeg fortælle dem, hvad der er sket? Nej ikke i detaljer, men hvis du fortæller dem, hvor jeg er, vil jeg blive glad, var hendes svar. OK. Vi taler sammen. Ring til mig, når du ved noget mere om, hvad der er sket, og hvor alvorligt det er.

Hun skyndte sig afsted til skadestuen. Fik ikke lagt sin makeup på. Det er ellers noget, hun virkeligt gør meget ud af. Jeg forstår hende godt. Var det min mand, det handlede om, ville jeg også bare se at komme afsted hurtigst muligt.

En time efter ringede hun mig op. Hendes mand har fået skåret en finger af. Det vil tage lang tid for ham at komme sig over det – han har mistet en del blod, og skal blive på hospitalet i mange dage. Men faren for betændelse og problemer med såret vil betyde, at han skal sygemeldes i mindst 3 – 4 måneder, måske længere. Det kan betyde, at han mister sit job. Grædefærdig er vist det ord, der passer bedst på, hvad jeg følte, da hun fortalte mig det.

Få en dygtig advokat

Jeg rådede hende til at finde en rigtig god arbejdsskade advokat, som kan hjælpe dem videre. Det kan ikke være meningen, at de skal se økonomiske problemer i møde, fordi han har mistet en finger. Måske kan han få sygedagpenge fra sin fagforening. Men tanken og frygten for at blive ledig kan nok ikke undgås. Har savværket mon sådan en forsikring, der dækker den slags skader?
Og hvad nu, hvis de klumrer i det på sygehuset – giver ham, forkert medicin eller ikke renser såret korrekt? Kan han få erstatning, altså patienterstatning? Han skal nok tale med advokater med speciale i patienterstatning som disse: https://bjsj.dk/erstatningsadvokater/patientskader/

Jeg bad min veninde om at prøve at slappe af – tankerne spurter selvfølgelig afsted, men i første omgang, så skal hun gribe den her situation an, på en overvejet vis. Jeg lovede hende, at jeg vil hjælpe hende med at finde den bedste arbejdsskade advokat. Eventuelt henvende mig til savværkets egen advokat.

Jeg ringede til min mand og fortalte ham, at hun, hendes børn og jeg kommer hjem til aftensmadstid. Om han vil sørge for, at der er nok til 7 mennesker. ’Intet problem. Jeg har lavet om på menuen: burgers i stedet for gratin.’