Spring til indhold

Arbejdsskader og boligsager

Han er en meget uheldig mand, ham der, vores nye nabo. Han og hans hustru købte huset ved siden af for et halvt år siden. De flyttede ind, og alt var godt. Troede de. De mente, at de havde købt huset til en meget favorabel pris. Men det er der åbenbart gode grunde til. De har måttet bruge en formue på at få sat dele af hele husets tag i stand. Det var godt nok gammelt, men de mente ikke, at det ville koste dem så meget at få det repareret. Da tilbuddet på den ydelse så kom, fik de et chok. Han forsøgte at kontakte ejendomsmægleren for at høre, om der mon kunne være tale om et ekstra nedslag i købsprisen, fordi taget skal skiftes. Det kunne der ikke. De havde indgået en aftale med sælgeren, og den må de overholde.

Advokaten

Han ringede op til sin advokat i Esbjerg for at høre, om der er mulighed for at lægge sag an mod den tidligere ejer. Han talte meget om det her begreb, som mange advokater bruger: ”Fejl og mangler ved fast ejendom”.  Det kan du læse mere om her: https://bjsj.dk/advokat-fejl-mangler/

Hans advokat, som i virkeligheden er arbejdsskade advokat, forsøgte at sige til ham, at han skulle få en fagmand ud for at kigge på husets tag og vurdere, om der er tale om en fejl ved ejendommen.

Dårlig tilstand

Desværre måtte han konstatere, at husets tag faktisk ikke var i så dårlig stand som han havde forventet, da han hørte, hvor gammelt det var. Så nej. Ingen mulighed for at få erstatning af den tidligere ejer. Den tidligere ejer havde ikke tilbageholdt nogen oplysninger om huset, så den fagkyndiges tid var spildt. Vores nabo måtte bide i det sure æble og selv dække alle omkostningerne til reparationen. Så godt så langt. Deres nye tag er fint og vil helt sikkert kunne holde regn og sne ude i de næste 30 år.

Elektriske fejl og ulovligheder

Men så her forleden dag havde min nabo været nede i sin kælder for at sætte en ventilator op i det lille badeværelse dernede. Han opdagede, at der var et udtræk til elektricitet skjult bag ved nogle af badeværelsets kakler. Han bankede naturligvis kaklerne ned for at se, hvad det var for noget. Og han så, at der lå et helt net af kabler. Det bekymrede ham, så han kontaktede igen advokaten. Denne gang mente advokaten, at der måske kan være tale om en bevidst, skjult fejl. Historien gentog sig. Vores nabo tilkaldte en ekspert, som konstaterede, at den elinstallation var totalt ulovlig.

Han bad vores nabo om at holde sig langt væk fra det lille badeværelse. De måtte tilkalde en autoriseret el-installatør og få det pillet ud. Samtidigt ville eksperten kontakte ejendomsmægleren for at fortælle, at den nuværende ejer, har opdaget en grov fejl i ejendommen. Advokaten, som min nabo kender, er nu ved at lægge sag an mod den tidligere ejer. Han har givetvis lavet el-installationerne i overensstemmelse med loven, men han har ikke fået certifikat på det. Så det er faktisk ulovlige elinstallationer, min nabo har i sin kælder. Og nu har han så også udgifter til en total renovering af badeværelset. Man skal VIRKELIG være påpasselig med de der skjulte fejl.