Spring til indhold

Arm til mikrofoner

Der er travlhed i studiet. I har en deadline for, hvornår alle optagelserne skal være færdige. I arbejder på en podcast serie, som skal udsendes over det næste, halve år. En gang om ugen. Og det betyder, at I skal først have optaget alle samtalerne. Der er interviews, som skal laves. Der er manuskripter, som skal skrives og omskrives. Og selvfølgelig skal der bruges tid på at klippe hver episode sammen. Jo, der er nok at tage fat på. I har selvfølgelig det meste af råmaterialet på plads. I mangler måske kun et par enkelte interviews.

Optage et interview

Lige nu sidder du med en kop kaffe og er ved at lægge sidste hånd på det interview, du skal optage med en gæst. Han kommer om en lille, halv times tid. Det bliver et spændende interview. Du glæder dig. Imens du læser dit manuskript, drikker du kaffen. Benene har du oppe på bordet. Det er rart lige at få strakt dem i fred og ro. Du svinger lidt frem og tilbage med kontorstolen. Og bang! Så ligger din mikrofon pludselig på bordet. Du har banket benene ind i mikrofonarmen, som nu er væltet. Hvordan kunne det ske? Var du ved at miste balancen, da du svingede på kontorstolen?

Du tjekker, at mikrofonen fungerer. Heldigvis er der ikke sket noget med den. Men mikrofonarmen kan du ikke få sat fast på bordet. På en eller anden besynderlig vis har du formået at få den sparket i stykker. Der er en eller anden mekanisme, som sætter den fast til bordet, som bare ikke fungerer.

Find en solid mikrofonarm nu

Det er ikke godt. Du kan jo ikke sidde og holde mikrofonen i hånden i halvanden time. Og har du tid til at smutte ned til musik og elektronikforretningen for at købe en ny mikrofonarm på tilbud? Nej, det har du ikke. Din gæst ankommer om et kvarters tid. Du skal have studiet klar.

Heldigvis har I et skab i studiet, hvor I gemmer gamle kabler og andet tilbehør til studiet. Du kigger i skabet og finder en kasse, som du ikke kan genkende. Det må være din partner, som har sat den ind i skabet. I kassen ligger der en gammel mikrofon – og en mikrofonarm. Fedt. Du er reddet. Passer den mikrofonarm til mikrofonen inde i studiet? Du kan se, at den kan indstilles. Så du finder mikrofonen inde på bordet og tjekker, om det kan lade sig gøre at få den sat op. Du styrter rundt i studiet. Du har brug for en skruetrækker. Du finder én inde i bunden af skabet. Farer ind i til bordet og får skruet den gamle mikrofonarm fast.

Mikrofonen sidder fint i den. Du laver en mental note om, at du skal huske at købe en ny mikrofonarm til studiet. Som det ser ud nu med den gamle arm, ser det ikke så pænt ud. Men pyt. Det vigtigste er, at du kan få interviewet med din gæst i hus nu. Uden at du skal sidde og holde på mikrofonen. Og det bliver sikkert et langt interview.