Spring til indhold

Biler og rust

Min søn har for et års tid siden fået kørekort. Han har gået og spinket og sparet lige siden da. Drømmen er jo, at han vil købe en bil. Han vil gerne have sådan en smart sportsvogn. Og nu har han købt en brugt en. Jeg tror, han fandt den hos en eller anden brugtbilsforhandler, som garanterer, at alt er i orden. Det håber jeg virkeligt. Han er ret glad for bilen. Den er da også flot. Jeg kan sådan set godt forstå ham. Det er virkeligt en bil, man vender sig om for at se. Så jeg håber virkeligt, at den er et helt års afsavn med venner og fester værd. Ellers bliver han sikkert skuffet.

Ny bilist

Han fik nøglerne til bilen for et par uger siden. Han har naturligvis været ude og køre meget i den, men han er fornuftig nok til at lytte til sin fars gode råd: Han burde få sendt bilen til service et sted, hvor de ikke kender sælgeren, og så skal de give bilen et grundigt eftersyn. Det gjorde han så. Heldigvis. Det kostede ham de sidste skillinger på hans konto. Og nu har vi så balladen. Han fik nemlig at vide, at bilen har hårdt brug for en undervognsbehandling. Og det koster lidt. Lidt mere, end han har råd til lige nu. Det betyder selvfølgelig, at han har bedt os om at låne nogle penge, så han kan få bilen behandlet. Min mand sagde meget hurtigt nej til at give ham et lån. Han mener, at min dreng skal lære at forudse, at der altid kan komme uforudsete udgifter, når man har en bil.

Ældre biler skal rustbeskyttes

Selv går jeg og overvejer at give min søn pengene. Det er synd for ham. Han er så glad. Han er en god bilist. Og han lærer stadigvæk om budgettering. Det er jo ikke helt nemt for unge mennesker i dag. Og i stedet for at han ryger ud i noget med kviklån og ind i en spiral med en voksende gæld, så vil jeg hellere give ham pengene. Så mange penge er det heller ikke. Jeg var jo på nettet for at finde ud af, hvad sådan noget rustbeskyttelse af ældre biler koster. Derfor har jeg tænkt mig at lave en lille, hemmelig aftale med min søn om, at han får pengene til rustbeskyttelsen af mig. Han skal så bare love mig, at han sørger for at lægge tilstrækkeligt med penge til side fra sin lærlingeløn hver måned, så han har råd til at betale vægtafgift, forsikringer og uforudsete udgifter. Og så må han gerne køre mig en tur i bilen i ny og næ. Fx når jeg ikke gider at køre i supermarkedet alene.

Elbiler skal også undervognsbehandles

Vi skifter til elbil snart, og jeg har erfaret, at også elbiler skal rustbeskyttes: https://fynsundervognscenter.dk/undervognsbehandling-elbil-og-hybridbil/ Jeg tror, det er en god plan. Og jeg håber, at min mand vil være sød, når jeg fortæller ham om min plan om at jeg vil give ham pengene. Han kan nemlig være lidt streng overfor vores børn – du ved: give dem stuearrest og sådan noget. Og jeg kan bare ikke bære, at min søn ikke skal glæde sig over sit køb.

Som noget nyt – og årsagen til denne opdatering: Der tilbydes nu en såkaldt grøn og miljøvenlig rustbeskyttelse af biler. Det kan du læse mere om her.