Spring til indhold

Skal det være Converse?

Nu er du på den igen. Dine gamle flade sneakers er ved at gå op i limningen imellem sålen og overdelen. Det er ikke så godt. Du får våde fødder, når du har dem på, fordi det regner, og du lægger ikke mærke til vandpytterne på fortovet.
Så der skal købes nye – hele – sneakers. Og helst nogle helt flade sneakers. Dine sneakers behøver ikke at være fancy, med en sål, der er fyldt med luftbobler, så du kan løbe blødt og komfortabelt. I din optik er et par sneakers et par sko, du tager på fødderne i alle sammenhænge. Skal du bruge specielle sportssko, så køber du et par, der er specielt fremstillet til den sport.

Gerne god kvalitet

Du vil heller ikke bruge for mange penge på et par nye sneakers. De må dog gerne være af god kvalitet. Men din erfaring har vist dig, at du faktisk slider mindst to par sneakers op hvert år. Så de der helt dyre sneakers, som godt nok er lækre, kan det ikke blive til. Det rækker budgettet altså ikke til. Fair nok. Helt forståeligt.

Derfor vil jeg anbefale dig, at du ser nærmere på et par Converse sneakers her. Du ved, dem der har den der sorte karakteristiske stribe på den hvide gummisål. Det er et par sneakers til hverdagsbrug, som du vil blive glad for. De er rare at have på. Og du kan få dem i lave og høje modeller. Den høje model går rimeligt langt op over anklen, så du undgår at blive våd der, når du vader i vandpytterne. De støtter også godt om anklen.

Fra praktisk til kult

Converse sneakers var oprindeligt – en gang tilbage i begyndelsen af 1900-tallet – udviklet til at være en praktisk og beskyttende arbejdssko. Men den blev lynhurtigt spottet af tennisspillere, som ikke ville risikere at vride om på anklerne. Sidenhen var det en basketballspiller, der kom på banen og opdagede Converse Sneakers. Det var den basketballspiller, der formåede at gøre Converse sneakers berømte i USA. Og siden da, så er den sko så også blevet kendt i hele verden. Det er en klassisk sko. Og ja, så var – og er – Converse sneakers altså også bare flotte. De er ikke prangende eller provokerende. Converse sneakers har dog ikke altid haft den der hvide sål med en sort stribe på. De allerførste modeller havde brune gummisåler. Nu ved du det.

Store stjerner skaber et brand

At de amerikanske sneakers er verdenskendt i dag, skyldes nok, at Converse altid har budt samarbejde med store personligheder og store firmaer velkommen. Naturligvis har det været en kamp at blive verdenskendt – det sker jo ikke fra den ene dag til den næste. Udviklingen af de Converse sneakers, som vi kender dem i dag, er sket i stadier. Først ændringer i sålen. Så ændringer i designet. Så introduktion af det berømte logo – All Star. Derefter nye farver på overdelene og så videre. Men nytænkning opstår altså kun via samarbejde. Og her har Converse vist sig at være dygtig. Og ja, prisen på at par Converse sneakers er meget rimelig. Du får nemlig ikke kun et par flotte sneakers. Du får også en lang historie.