Spring til indhold

Dragter til dykning

Du er lige ved at finde dit gamle dykkerudstyr frem. Det skal du have med dig – bare for en sikkerheds skyld – på ferien til Egypten her i september. I – du og din familie – har besluttet at tage derned, lige inden det virkeligt kolde efterår sætter ind. Og du vil benytte dig af muligheden, du får for at kunne dykke. Det er noget du har gjort for en del år siden – men af en eller anden grund, så holdt du op med det. Måske fordi din datter, som du dykkede sammen med dengang, flyttede hjemmefra. Dykkermakkeren var bare ikke længer til stede.

Brug for ny våddragt

Du kan se på din gamle våddragt, at den er helt udslidt. Den har du ikke passet godt på. Der er ligesom svage punkter på den. Du kan se at salt har tæret den nogle steder. Den bliver smidt ud. Og du overvejer, om du skal se på nye våddragter og neoprendragter. Det er lidt fristende. Der er da noget flot i at kunne sige, at du har været i Egypten i 10 dage for at dykke. Du lægger dine finner, som du fandt i en taske, til side. De er ok. Du finder lige tabletten frem og skriver i søgefeltet: ”Våddragt / Våddragter” for at få et overblik over, hvad der findes på markedet. Uh, der er mange, kan du se. Ikke som dengang du købte din første våddragt. Dengang var der kun et meget lille udvalg.

Til alle formål

Nu kan du jo få våddragter til alle mulige formål: Snorkeldykning i Middelhavet – med en bestemt tykkelse. Til dykning ude i Østersøen – med en helt anden tykkelse. Ok, det der neopren og tykkelsen på våddragten spiller da også en stor rolle. Du kan godt huske første gang, hvor du kom op efter et langt ophold i Østersøen: Tænderne klaprede helt vildt i munden på dig. Du kunne bare ikke få varmen. Du ønskede dig virkeligt en pejs og en kop varm kakao. Men senere, da du fik købt en tykkere våddragt, så gik det nemmere med at holde på varmen. Du kunne også overveje at se nærmere på varmetøj fra Nordic Heat – det er faktisk effektivt.

Våddragter til damer?

Du klikker ind på en artikel der har den spændende titel: ”Alt hvad du skal vide om våddragter inden du køber din.” Du læser den hurtigt. Den giver dig oplysninger om hvilken tykkelse på våddragten, du skal gå efter, hvis du skal dykke det ene eller det andet sted. Den fortæller også om gode brands. Og naturligvis får du links til, hvor du kan købe en våddragt.  Den fortæller også, hvad du skal være ekstra opmærksom på, når du køber våddragt til en dame som vist her. Sådan noget med bevægelsesfrihed mv.

Du kigger på nogle af de våddragter til damer, som artiklen henviser til. Du vælger ikke at købe en våddragt lige nu. Du skal lige tænke dig lidt mere om. Skal I på ferie for at dykke, eller skal I på ferie for at nyde at være sammen? I kunne jo være sammen om at dykke. Også selvom din mand ikke kan dykke endnu. Men kan han ikke lære det – på et kursus i Egypten?