Spring til indhold

Elektrisk eller akustisk guitar?

I dag har du modet. Du skal ned til den forretning med musikinstrumenter. Du har længe gået og haft dårlig samvittighed over, at du ikke har besøgt den for lang tid siden. Men modet har svigtet dig. Hvordan i alverden kan du – pensionist og ikke særlig musikalsk – finde på at gå ind og forsøge at købe en billig elektrisk begynder guitar til dit barnebarn? Det er der ikke mange på vores alder, der kan. Og du har da også gået og udskudt det i månedsvis. Men nu, lige her i dag, så er du sådan lidt fanden i voldsk. Alle kan tænke om dig, hvad de vil.

Se at få den købt

Du skal bare møffe dig igennem og få købt den guitar, som du har lovet ham. Og det kan du gøre i dag. Måske har det noget at gøre med, at du fik et ekstra vitamintilskud i går? Det er lige meget. Du skal have drukket din morgenkaffe. Du skal have dit bad. Du skal afsted – lige så snart forretningerne – de fysiske butikker, altså – åbner. Og du skal ikke slingre nogen steder. Du skal bare huske kreditkortet. Der er penge nok på kontoen. Så du skal bare afsted.

Det er en fødselsdagsgave til ham. Han ved godt, at du altid giver ham dyre gaver. Men denne gang skal det altså være en gave, han kan have glæde af i lang tid. Du ved også fra dig selv, at det ikke nytter noget med de der instrumentefterligninger, du kan købe i legetøjsforretninger. Det er jo plastik. Sikkert produceret under uansvarlige forhold. De går i stykker efter en uges brug. Næ, det skal være et rigtigt instrument, han skal have. Når han nu endelig har udvist interesse for musik og faktisk er meget musikalsk, så skal han også have det bedste, du kan give ham. Sådan skal det være. Og sådan burde det være for alle børn, der gerne vil lære at spille på et instrument.

Du kom aldrig selv i gang

Selv fik du ikke lov. Dine forældre var ikke særligt glade for musik. De var meget tilbageholdende overfor musik og dans. Det var ’djævlens værk’. Dengang i gamle dage. I dag: Musik findes overalt. Du hører musik, når du går på indkøb i supermarkedet. Du hører musik i toget. Du hører musik derhjemme. Og når du flyver på ferie.

En god kvalitet til en begynder

Den begynder guitar her, som dit barnebarn skal have, skal altså være af god kvalitet. Du ved godt, at han vil vokse fra instrumentet. Han er jo kun et barn. Han vokser. Så på et tidspunkt bliver du nok nødt til at købe en større guitar til ham. Men den tid, den sorg. I dag, hvor du har modet og kræfterne, skal guitaren til ham købes. Den skal sendes direkte hjem til ham. Du nægter at tage den under armen, når du skal til fødselsdagsfest hos ham på lørdag. Det vil være for indviklet at bakse med den i toget.

Du er kommet ned på gaden. Går direkte hen til instrumentforretningen. Får en god samtale med en af de unge mennesker, der arbejder i forretningen. Du vælger en god elektrisk begynder guitar – med højtaler og forstærker – eller hvad det nu er. Får dem til at sende den – sikkert indpakket.