Spring til indhold

Emballage med samvittighed

Når du nu, har været nede i pakkeshoppen for at hente den pakke, som du har ventet på i to dage, er du så fyldt med forventning og glæde, eller er du helt cool, og kan godt vente med at pakke ud? Selvfølgelig kommer det an på, hvad det er, du har købt, det ved jeg godt. Men vi er jo nogle, som bare ikke kan vente med at pakke ud. Vi er ret ligeglade med, om indholdet er pakket ind i miljøvenlig emballage eller ej. Vi skal bare have pakket ud. Så emballagen bliver flået af. Æsken, som objektet ligger i, bliver også flået op. Måske endda revet itu. Og er det et skrøbeligt objekt, ja så bliver det viklet ud af et tykt stykke bobleplast.

Gennemtænkt emballering

Er det, som forretningen har sendt dig lige præcist det, du bestilte? Ja, det er det. Godt, du kan ånde lettet op. Du noterer dig igen, at emballage fra Jakodan er gennemtænkt. Hvad nu, hvis shoppen havde sendt dig en anden vare end den, du oprindeligt havde bestilt? Hvad gør du? Du har flået emballagen af varen. Den kan ikke bruges til at pakke varen ned i igen. Det der formstøbte stykke plastic, som altid er irriterende svært at få skilt fra pappet, som objektet ligger på, er revet totalt itu. Du har allerede puffet alle boblerne i bobleplasten væk. Det eneste, du har gemt, er fakturaen, som shoppen sendte sammen med varen. Og papkassen, som det hele var pakket ind i, har du allerede skilt og foldet sammen, så den fylder mere ude i skraldebøtten, der er tilegnet pap og papir. Du ved, at hvis du skal bytte en vare, så er det bedst, hvis du kan returnere den i den oprindelige indpakning. Så hvad gør du nu?

Modtaget en forkert vare

Du bliver nødt til at ringe til shoppen – lige med det samme, og fortælle dem, at den vare, du har modtaget, er en forkert vare. Du må fortælle dem, at du ikke kan sende pakken i den oprindelige emballage, men at du vil sende den tilbage og sørge for, at den er godt pakket ind. Når du taler med shoppen om det, vil de oftest acceptere varen tilbage, og du vil få det objekt, du oprindeligt havde bestilt.

Det betyder dog, at du må ud og købe bobleplast, indpakningspapir og en papkasse, så du kan sende varen tilbage. Jeg vil råde dig til at købe miljøvenlig emballage i størst muligt omfang. Du kan nok ikke få miljøvenlig bobleplast. Men du kan helt sikkert få indpakningspapir og papkasser, der er fremstillet af genbrugspapir. Det bedste for dig ville dog have været, hvis du havde været tålmodig med udpakningen af varen. Sommetider kan det betale sig at være omhyggelig med udpakningen. Også selvom man er utålmodig efter at tage en vare, man tror, er rigtig, i brug. Havde du ikke skåret det formstøbte plastik itu, kunne du nemmere have lagt en skive pap under objektet og derefter have viklet det ind i den bobleplast, du oprindeligt fik. Nu må du acceptere lidt flere udgifter, inden du får det korrekte produkt tilsendt.