Spring til indhold

Er hulmursisolering relevant for mig?

Bor du i et hus som er bygget før 1980, er det med stor sandsynlighed ikke isoleret lige så godt, som det burde være. Det var nemlig først i 80’erne, at man for alvor begyndte at stille krav til isolering, som en direkte følge af oliekriserne.

Forud for denne periode, bekymrede man sig ikke særlig meget om varmetab, da energien ikke var særlig dyr. Stigende fokus på udledning af C02 og stigende energipriser, har dog sidenhen gjort, at der kan være endog rigtig god økonomi i at efterisolere hjemmet. Selv hvis dit hus er opført efter 1980, kan du nemlig risikere at isoleringen ikke er tilstrækkelig.

Hulmursisolering er i denne forbindelse en særdeles populær isoleringsform. Ydervæggene i dit hus, tegner sig nemlig for ca. 35% af dit varmetabet fra dit hus. Kombineret med det faktum, at priserne på hulmursisolering er faldet de seneste år, og at det er muligt at få energitilskud til efterisolering, gør hulmursisolering til en af de energiinvesteringer med kortest tilbagebetalingstid.

Fordele ved hulmursisolering

Økonomi er hovedårsagen, til at mange boligejere overhovedet skænker hulmursisolering en tanke. Ved sikre at din bolig er tilstrækkeligt isoleret, opnår du dog en lang række af fordele udover at du får en lavere varmeregning:

  • Et bedre indeklima
  • Mindre træk fra væggene
  • Mindre risiko for skimmelsvamp
  • Færre kondensgener
  • Lavere CO2-udslip
  • Bedre energimærkning af din bolig (og en bedre salgspris når du skal sælge boligen)

I teksten herunder, vil vi uddybe de enkelte fordele nærmere. Skulle du sidde tilbage med spørgsmål, når du har læst teksten og set videoen længere oppe på siden, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er eksperter i hulmursisolering, og kan med garanti svare på de spørgsmål som du måtte sidde med. Bestil gratis tilbud på hulmursisolering fra 3 professionelle isolatører.

Hvad koster det?

Vi kan kun give dig et nøjagtigt tilbud, når vi har tjekket din bolig, og set hvor meget isoleringsmateriale som der skal fyldes i dine hulmure. Er du dog nysgerrig allerede nu, har vi her lavet en lille udregning, som er meget dækkende for prisen på hulmursisolering af et gennemsnitligt hus. Beregningen herunder er lavet ud fra et almindeligt hus med et beboelsesareal på 120 m2.

Hulmursisolering pris: 10.000 kr.

Tilskud fra energiselskab:  -2.500 kr.

Håndværkerfradrag: 2.640 kr.

Total egenbetaling: 6.860 kr.

Kilde: Bedste Varmepumpe DK