Spring til indhold

Hejsegrej til byggepladser

Diskussionerne i ledelsen har været heftige. Du har kunnet høre dem skændes om budgettet. Det er det der nye byggeri, de skal starte op i næste måned, der volder dem besvær. Så vidt du kan forstå på de brudstykker af diskussionerne, som du får hørt, så handler det om, at de bliver nødt til at skære ned på mandskabet eller også bliver de nødt til at optage nogle ret dyre lån. Det her med nedskæringer er naturligvis ikke så sjovt at tænke på. Men måske er det ikke et lån, der kan bruges til at betale mandskab med, de har brug for. Måske er det et lån til at investere i deres egen virksomhed, som de i virkeligheden har brug for. Et lån, som måske kunne sætte dem i stand til selv at eje det der materialehejs, som du altid skal leje for dem.

Til salg eller leje?

Kunne du måske henvende dig til det firma, som du altid lejer materialeplatforme hos, og forhøre dig, om de måske har et hejs til salg? Du kunne godt tænke dig at vide, hvor stor en investering det i virkeligheden vil være for firmaet. Og ja, hvem ved, måske er det ikke en ret stor investering i forhold til det, som den giver tilbage. Sådan et materialehejs. Du tager dine høretelefoner på. Ringer op til firmaet, der har hejs til leje. Spørger ind til dit og dat. Og får en pris.  Noterer under samtalen. Sætter en lille note op om det og får sendt et udkast til din chef. Du fortæller ham, at sådan et materialehejs kan blive guld værd for firmaet. I kan spare mange penge ved at investere i jeres eget. I første omgang sparer I de ekstra udgifter, som følger med, når I lejer et hejs. I sparer også tid, fordi I ikke skal arrangere alt det der med hvornår og hvordan. Hejset står jo til jeres rådighed.

Personhejs og godshejs – hvem har dem?

I de sidste syv måneder har der været rigeligt at lave. Du har fået en del flere opgaver på kontoret. Men det er du kun glad for. Og det er spændende opgaver. Ikke længere noget med, at du kun sidder og folder kuverter sammen. Nej, du skal til at tale med mennesker. Du er handelselev – i praktik. Og du har fået en opgave, som er ret udfordrende. Det er din chef, der har bedt dig om at finde et sted, hvor firmaet kan leje et personhejs og godselevator – se her. De vil få brug for det, når byggeriet, som de har ansvaret for, skrider frem – eller rettere sagt: op.

Ret stort projekt

Der er tale om en bygning med 15 etager. Så der skal være mulighed for, at alle håndværkere kan komme op og ned – ret hurtigt. Det kan jo ikke gå, at de skal bruge tid og kræfter på at komme højt op i bygningen, efterhånden som de får arbejdet sig op. Så: Det er en ret betydningsfuld opgave, du lige har fået. Du er ret stolt. Og du vil naturligvis gøre alt, hvad du kan for at løse den bedst muligt.

Du finder derfor telefonnummeret til det firma, som I altid bruger som leverandører af de personhejs, som I har brug for. Du ringer op. Får en venlig stemme at tale med. En herre. Han fortæller dig, at der er pres på byggebranchen i disse tider. Det vil være svært for dem at kunne reservere et personhejs, som I kan leje så hurtigt. Han foreslår derfor en løsning, der går på, at indtil I kan få personhejset ud på byggepladsen, så kan i leje en materialeplatform med mulighed for at få en lille rabat. Du forklarer din chef, hvad du har fundet ud af og spørger ham, om det er ok med en materialeplatform som en midlertidig løsning.