Spring til indhold

Hjælp til at sove

Her i slutningen af juli offentliggjorde postvæsenet en skræmmende nyhed: Der er blevet fundet breve med forbudt indhold! Specifikt, indeholder brevene forbudt medicin. Postvæsenet fortalte også, at en prøve viste, at 10% af brevene indeholdt potensforstærkere og sovemedicin. * Det er skræmmende, fordi postvæsenet er jo ikke i stand til at opdage alle breve, der har forbudt indhold. Og at mange køber – eller får – tilsendt forbudt sovemedicin, vidner om, at der er mange – rigtigt mange – mennesker i Danmark, der har brug for hjælp til søvnproblemer. Det er forhåbentligt de færreste, der søger løsning på sådan et problem ved at anskaffe sig forbudt medicin.

Undgå medicin – få coaching

Har du søvnproblemer, så skal du altså holde dig fra den løsning. Jeg mener det! Du ved ikke, hvad du får ind i kroppen, hvis du gør det. I stedet for, så bør du kontakte en søvncoach. En søvncoach ved alt om, hvad søvn er, hvad søvn gør for vores velbefindende, og han eller hun ved, hvordan du kan få hjælp til at overkomme dine søvnproblemer – uden medicin. En søvncoach kan hjælpe dig via samtaler og ved at udstikke nogle rammer, som du skal følge i din hverdag. Det kan være sådan noget som, at du ikke bør drikke kaffe efter kl. 15:00 fordi koffein holder dig vågen – det bliver meget længe i din krop. Så det kan være, at du må sige farvel til aftenkaffen. Den kan altså erstattes af et glas juice eller noget andet.

Det optimale søvnmønster

Det kan også være, at du får besked på, at du ikke skal sove midt på dagen, fordi dit søvnmønster derved bliver brudt. Der kan være mange små ting i din hverdag, som du skal lave lidt om på, men skridt for skridt, så bliver dine søvnproblemer løst. Og det er formålet. Du skal være udhvilet til næste dag. Ellers går du i stykker. Husk: Du skal ikke tage forbudt medicin.

*: Dr.dk Radioavisen 20/7/2022.