Spring til indhold

Jagten på tilbud

Vi er alle sammen blevet meget forsigtige med hensyn til, hvordan vi bruger det beløb, vi har til rådighed hver måned. Priserne stiger. Lønningerne følger ikke med. Vi ved, at vi skal have en ekstra sweater på til vinter. Den energikrise, som vi er inde i, bevirker, at vi leder efter tilbud. Flere og flere mennesker indrømmer, at de køber ind i større mængder og lagrer fx flåede tomater eller andre langtidsholdbare madvarer op. Det skyldes ikke kun energikrisen. Det skyldes også den inflation, som kriserne har medført. Det er der sådan set god fornuft i at gøre.

Vi må spare

Men der er bare det, at vi vil også skulle kunne dække udgifter til uforudsete køb i fremtiden. Så vi gør alt, hvad vi kan, for at spare vores penge op – og at bruge dem fornuftigt. Vi styrter ikke længere bare ud og køber et nyt sæt krystalglas, fordi vi har inviteret gæster til middag og gerne vil gøre noget særligt.

Det var noget vi gjorde, dengang der ikke var kriser. Nu? Vi kigger naturligt efter tilbud. Og finder vi et godt tilbud, så køber vi det – måske. Måske, fordi, når det ikke handler om varer, vi har brug for, så handler det om produkter, der er rare at have. (Fx de nye krystalglas.)

Måske tænker vi os om en ekstra gang eller to, når vi ser et godt tilbud: Har jeg virkeligt brug for endnu et sæt krystalglas? Er svaret nej efter et par dages overvejelser, så køber vi ikke glassene. Er svaret ja, så køber vi dem. Helst på tilbud.
Det kan være lidt frustrerende altid at skulle overveje, vende og dreje, undvære impulskøb mv. Det har jeg da også måttet sande. Men jeg har lært noget, som jeg gerne vil fortælle dig om:

Tilbud på gode mærkevarer

Det sker tit, at du kan finde tilbud på mærkevarer på forskellige sites. Det kan være tøj fra store brands, der er på tilbud. Det kan være møbler, der kommer på udsalg. Det kan være køkkengrej eller brugskunst, der vises på tilbudssiderne. Du kan ikke vide det. Du bliver nødt til at undersøge det selv. Måske er du på udkig efter en jakke til din mand. Så kig på det site, som han ofte køber tøj fra. Det kan være de har en særlig sektion med tilbud.

Selv kan jeg bedst lide at bruge min tid på at finde tilbud på mærkevarer hos isenkræmmere. Jeg kan ikke forklare hvorfor. Måske har det noget at gøre med, at jeg godt kan lide at have smukke genstande i vores bolig. Måske har det noget at gøre med, at jeg elsker at lave mad. Mad til mange. Til gæster. Og jeg må indrømme, at jeg finder ofte rigtigt gode tilbud på mærkevarer hos isenkræmmeren. Og jeg køber de produkter, som jeg mener, at jeg har brug for. Det kan være en kartoffelskræller. Det kan være en dug. Jeg ved, at jeg får mit behov for at forbruge tilfredsstillet – og jeg ved også, at jeg samtidigt sparer penge. Det er da ikke så dårligt.