Spring til indhold

Klannere – et skadedyr

Efter at min forældre købte mig en ejerlejlighed i det indre København, er jeg stødt på en masse udfordringer.  Nu er jeg jo vant til at min gamle far klarede ærterne for mig derhjemme, hvis der edderkopper i vinduerne eller der skulle ordnes noget på mit værelse.  Men når man står på egne ben langt fra Vejle, så er det hele pludselig ikke så let længere.  Derfor må jeg ty til hjælp blandt venner og mine nye naboer.  Ofte kigger de på mig, som om jeg lige er landet fra månen, når jeg spørger om noget, der i deres verden er dagligdag om simpel viden.

Sprøjte mod kryb og skadedyr

Forleden da jeg kom hjem fra mit nye arbejde som bogholder i det lokale boligselskab, hang der en seddel nede i opgangen.  Den var hængt op til orientering om, at alle beboere skulle have sprøjtet for skadedyr torsdag morgen.  Så enten skulle vi være hjemme til at lukke dem ind, ellers skulle vi aflevere en nøgle til formanden.

Klannere

Der er tale om bekæmpelse af klannere.  Jeg har aldrig nogensinde tidligere hørt om disse, så jeg ved slet ikke, hvad jeg skal kigge efter.  Eller om jeg overhovedet har problemet.  Jeg vil jo heller ikke stille på hælene, som ny beboer i opgangen.  Det sender et dårligt signal.  Så efter at have googlet mig lidt frem, har jeg fundet ud af, at det er nogle insekter der ligner biller.  Men dem ser jeg jo stort set hele tiden.  Jeg skal selvfølgelig ikke kunne sige, om det er væggelus jeg har set i sengen, eller om det bare er myrer.  De ligner jo stort set alle sammen hinanden.

Jeg fik derfor fat i Chrisal skadedyrsbekæmpelse A/S, der stod for opgaven.  En venlig herre forklarede mig herefter om alt fra livscyklus til æg og larver, som jeg aldrig havde fundet frem til selv.  Han fortalte også, at det var et problem, der havde været i ejendommen i mange år.  De er svære at komme til livs, da de sidder og gemmer sig i alle revner og sprækker.

Tidligere havde de været ude at løse et problem med duer på loftet.  Det var i forbindelse med dette at der nu var kommet følgeskader, som man nu bokser rundt med.  Det er vigtigt at man løfter i flok, da det ikke er til at vide, hvor de søger hen.  Og der er jo ikke nogen, der ønsker at de søger mod vores tørvarer og andet mad, vi har stående i vore køkkenskabe.