Spring til indhold

Konfirmationsgave til dreng

Min dreng skal konfirmeres i maj måned. Vi ved, at han glæder sig til festen og alle gaverne, han får. Vores familie er meget stor, så han regner med at få en masse penge, så han kan købe sig en ATV bike. Det er hans største ønske. En All-Terrain Vehicle: ATV.  Et alternativ – siger han – kunne være et af de ret lækre og billige poolborde, som fedepriser.dk har.

ATV Bike?

Da han begyndte at gå til konfirmandundervisning, begyndte vi naturligvis også at tale om livets store spørgsmål. Om Gud og tro og Påske og Jesus’ opstandelse. Men vi talte naturligvis også om festen, vi vil holde for ham, nu hvor han skal ind i ’de voksnes rækker’. Da vi spurgte ham om, hvad han ønsker sig i konfirmationsgave, røg det bare ud af munden på ham: en ATV! Nu har han så fablet om en ATV i meget lang tid, og jeg synes, at det er ok, at han får én. Det er ikke en motorcykel, men minder lidt om det alligevel. Sådan en motocross – bare på fire hjul.

Vi bor på en gård med meget land til. Her er også skov foruden markerne. Vi bruger noget af landet til folk, som gerne vil gå på jagt. Det kan i perioder give os en ekstra indtægt, som vi har brug for. Her er derfor rigeligt plads til, at min dreng kan få kørt på en ATV uden at komme på offentlig vej. Det må han nemlig ikke. Han er for ung til at få kørekort, så vi må sørge for, at han bliver inde på vores ejendom.

Masser af sikkerhed

Det har vi naturligvis talt med ham om, og det er han med på. Han ved godt, at vi overvejer at give ham en af de her ATV bikes, og virker glad. Han driller sin storesøster med, at hvis han får sådan én, så kan han følge med hende, når hun rider i skoven. Hun fik sin hest for 2 år siden, da hun blev konfirmeret. Den bor i stalden, og hun passer den godt. Hun driller ham tilbage og fortæller ham, at han ikke får en ATV bike, fordi det vil være umuligt at finde en hjelm, som hans hoved kan være i. Han er et stort grødhoved.

Nu har han ikke et ualmindeligt, stort hoved. Han er faktisk helt almindeligt bygget. Så jeg har sagt til hende, at hun ikke skal drille ham med, at han har et stort hoved. Hun skal finde en hjelm til ham, så han kan køre sikkert på sin ATV. Det gider hun ikke, siger hun. Men det skal hun. Hun skal jo også give ham en gave, så det kunne passende være en hjelm til ham. Det behøver ikke at være den dyreste model, hun kan finde. Så længe den er godkendt, så er den ok.
Jeg bliver vist nødt til at minde hende om, at dengang, hun blev konfirmeret, var det hendes lillebror, som gav hende hestens hovedtøj i konfirmationsgave. Hvad ville hun have gjort, hvis hun ikke havde fået det? Kunne hun så ride på sin hest i dag? Vi skal vist have en snak om sikkerhed ved ridning og kørsel på ATV bikes i aften, tænker jeg.