Spring til indhold

Læsø er bare genialt

Der er ingen tvivl i dit sind. I år skal I til Læsø på efterårsferie. Af en eller anden grund så er idéen om, at I bor på en ø ude i Kattegat, meget tiltalende. Måske har det noget at gøre med, at du har hørt om, at Læsø og nordisk mytologi hænger sammen. Det kan du sådan set ikke huske. Det er også lige meget. Men bare tanken om at få vinden at mærke – og at få lov til at se, hvordan det der berømte Læsøsalt bliver fremstillet, tiltaler dig. Men, selvom Læsø er den største ø i Kattegat, så er den ikke så stor. Der er ikke så mange hoteller, I kan bo på og omkostningen vil også blive lidt stor – medmindre det er et vandrehjemslignende hotel, som I skal bo på. Og det har I ikke lyst til.

Sommerhus er bedst med børn

Grunden er mest, at I gerne vil kunne holde opsyn med børnene – og være tæt på dem – især om natten. Den lille har jo et problem med mareridt. Så det vil ikke være godt, hvis I skal bo i to separate værelser.

Derfor har I besluttet, at I skal bo i sommerhus. Men hvordan er det nu med leje af sommerhuse på Læsø? Er der en lokal turistforening, som kan vejlede jer? Eventuelt hjælpe jer med at finde et godt hus? Du googler det og finder ud af, at der faktisk findes et turistkontor på Læsø. Lige ved havnen. Du ringer op til kontoret for at forhøre dig om, hvordan det står til med sommerhusudlejning på Læsø. Desværre bliver du skuffet.

Henvist til Jacobsens Sommerhuse

Den søde dame fortæller, at de kan give jer oplysninger om seværdigheder og, at I kan købe sydesalt på turistkontoret. Men udlejning af sommerhuse, det kan de desværre ikke hjælpe med. Hun kan dog oplyse dig om, at der er mange dejlige sommerhuse på Læsø – og hun henviser dig til et professionelt bureau, som har sommerhusudlejning på Læsø som speciale. Du beder om et telefonnummer og en internetadresse til bureauet. Du får både adressen og telefonnummeret lige med det samme.

Du kontakter bureauet. Endnu en skuffelse. Der er ikke et eneste sommerhus ledigt på Læsø i uge 42. Du kan dog blive skrevet op på venteliste – men du kan ikke være sikker på, at der vil komme et afbud. Du tænker dig om. Skal du helt aflyse efterårsferien? Eller skal I tage til Samsø i stedet for? Samsø ligger også i Kattegat. Bare ikke så isoleret, som Læsø. Det kunne være en god idé.

Mange mulige sommerhuse

Du har tænkt hurtigt. Spørger den venlige dame fra bureauet, om der er mulighed for, at I kan leje et sommerhus på Samsø. Det er der! Damen fortæller dig, at de lige nu har 15 ledige sommerhuse i uge 42. Et af dem er ret stort – og luksuriøst indrettet. Der er sovepladser til syv mennesker. Og så er der et særligt legerum til børn. Du beslutter dig hurtigt for at leje sommerhuset på Samsø. Hurra for bureauerne, der specialiserer sig i sommerhusudlejning på øerne i Kattegat.