Spring til indhold

Lidt luksus i badet

Du og din kæreste har jeres travle hverdag. I tjener mange penge – og en del af dem bliver brugt på luksusgoder. Det chokerer en gang imellem jeres venner, når I fortæller, at I har brugt rigtigt mange penge på en ferie. Men det er jeres valg. Det chokerer dem, når I svarer på deres spørgsmål om, hvad I betalte for at få badeværelset renoveret. Og når så ham arkitekten ser jeres badeværelse, så er hans eneste kommentar, at ”I er nogle luksusdyr”. Er I det? Måske og måske ikke. I har bare valgt at prioritere lidt anderledes i forhold til, hvordan de fleste gør. Nu det der med badeværelset, hvor arkitektens reaktion faktisk var lidt sårende for jer. Er han misundelig? Givetvis. Måske fordi han ikke fik opgaven med at rådgive jer om, hvordan et badeværelse skal være.

En lækker brusevæg i glas

Jeg synes, at I skal være ligeglade med ham. Og I skal nyde, at I fik sat sådan en flot, lang, høj og forholdsvis bred glas brusevæg op i jeres badeværelse. Den står jo nærmest og svæver på badeværelsets gulv. Også selvom den er monteret godt fast på det. Ja, den giver virkelig indtryk af luksus. Men den er faktisk meget mere funktionel, end I forestillede jer: Den spærrer ikke for noget i rummet. Den beskytter imod vandsprøjt fra bruseren, og dermed er det nemmere for rengøringsdamen at gøre sit arbejde. At brusevæggen også er ’beklædt’ med en film, der ligesom afviser kalk, gør hendes liv nemmere. Det vigtigste er dog, at den også medvirker til, at der er lys og plads. Men ikke kun det: Hele badeværelset er et rart rum at være i – og det betyder blandt andet, at I ikke begynder at stresse allerede inden dagen er begyndt. Er det noget vennerne forstår? Det er jo vigtigt, at I kommer godt fra start – hver eneste dag.

Hvad med brusenichen?

Du kender godt det her med, at du skal ud af sengen en kold vintermorgen. Der er køligt i boligen. I har jo sådan et system, der regulerer temperaturen i hele huset. Så om natten bliver der skruet lidt ned for varmen. Men det her med at træde ud på et koldt gulv i badeværelset, er ikke så rart. Og det der med at få taget brusebadet går virkeligt hurtigt, fordi det skal bare overstås – kulden kalder på, at der kommer tøj på kroppen hurtigt.

En super brusedør

Men efter at I fik installeret en super brusedør til brusenichen, der sørger for, at der er lukket ind til brusenichen, når du først er trådt ind i den, har altså bevirket, at der ofte bliver banket på døren til badeværelset. Banket bliver altid efterfulgt af en bøn om, at du skal skynde dig lidt! Det er nemlig en utrolig fornemmelse at stå der under bruseren og bare lade vandet stråle ned over kroppen. Det varme vand får dig til at slappe af. Du får tænkt dagens gøremål igennem. Du står nemlig der og nyder varmen, fordi den bliver inde i brusenichen. Og det betyder, at dit morgenbad varer lidt længere tid. Og, ja, du tænker da også på, at det var en dårlig idé at afvise installationen af brusedøren i så lang tid.

Du mente, at det var en unødvendig og forkælet investering. Men det har faktisk vist sig, at det var en rigtig god investering: Brusedøren har nemlig sørget for, at du faktisk får en god start på din dag – især de kolde dage. Den bonus, du fik sidste år, er blevet brugt fornuftigt. Og du er taknemlig for, at din hustru insisterede på at I skulle sætte en brusedør op til brusenichen. Så hun skal lige have at vide – endnu en gang – at hun kan godt blive liggende i sengen i 10 minutter ekstra.