Spring til indhold

Naturbørnehaven er guld

Nu er det to år, siden vi blev skilt, og jeg har lov til at se min datter hver anden weekend. Hun er dejlig. Og jeg er så glad for hende. Jeg forstår ikke, helt hvorfor fædre kun har lov til at se deres børn i hver anden weekend. Det er sådan et gammeldags udtryk for et samfunds‐holdning: Kvinder bør passe børn, mænd (fædre) bør arbejde og skabe økonomisk tryghed.

Børneopdragelse

Vi blev skilt, fordi vi simpelthen ikke kunne blive enige om noget som helst vedrørende børneopdragelse. Min eks går meget op i, at vores barn skal høres have lov til at bestemme og vælge selv. Hun går over grænsen en gang imellem. Jeg vil gerne have, at mit barn lærer, at der er regler, som man skal følge. Uskrevne og skrevne. Men nej, min hustru ville helst give vores barn helt frie tøjler, men samtidigt ville hun ikke tage ansvaret, hvis der fx skete en ulykke. Den holdning kunne jeg bare ikke acceptere, og resultatet er nu, at jeg får lov til at se min datter hver anden weekend. Også selvom jeg egentlig synes, at min eks er lidt uansvarlig.

Skovbørnehaven er perfekt

I dag er det fredag, og jeg glæder mig til at tage lidt tidligt fri, så jeg kan nå hen i børnehaven og hente min pige. Hun går i en skovbørnehave / naturbørnehave, og det lader til, at hun befinder sig godt der. Problemet er bare, at de lukker kl. 3 om fredagen, og jeg har faktisk først fri kl. 4. Men jeg har lavet en aftale om, at jeg indhenter den tabte time den efterfølgende mandag. Det er ok.

Jeg glæder mig til at se hende igen. Vi aftalte for 2 uger siden, at vi skal i zoologisk have i morgen. Hun er meget optaget af slanger og andre reptiler. Der er noget med en skildpadde, som jeg ikke helt forstår, og det skal jeg have fundet ud af. Hun nævnte hele tiden noget om at den døde. Måske havde de en skildpadde i børnehaven, som ved et uheld døde. Det har påvirket hende en del. Og det skal vi have løst op for. Men heldigvis er der tale om eyderst god institution.

Så er der hendes kusine

Vi skal også besøge hendes kusine, som er et halvt år ældre, end hun er. Hun gik oprindeligt i en vuggestue ude i Glostrup – se her. De leger godt sammen, og jeg holder af at komme hos min bror og hans kone. De har et godt liv sammen. Deres børn er søde og meget sociale. De har ikke fået helt frie tøjler, men har fået råd og vejledning på en kærlig måde. Det ville jeg ønske, at jeg kunne give min datter. Men sådan som tingene står lige nu, så må jeg nøjes med at gøre det, når jeg ser hende.

Og som sædvanligt, så bliver det en hård mandag morgen, hvor jeg skal aflevere hende i børnehaven igen. Jeg kommer til at tude, når jeg har sagt farvel til hende og lovet hende, at jeg kommer igen om to uger. Det er ikke til at holde ud. Så det er godt, at jeg har, er nødt til at arbejde ekstra om mandagen.