Spring til indhold

Nyt kontor med LED

Vi har fået nye kontorer her i virksomheden. Vi laver grafisk design og modelarbejde for arkitekter. Derfor arbejder vi meget med vores computere. Og vi har et lille værksted, hvor vi bygger modellerne til de store projekter. Vi har derfor brug for god belysning, både på værkstedet og ved vores computere, så øjnene ikke bliver ødelagt.

De fleste mennesker kan se nødvendigheden af, at vi skal have god belysning i værkstedet. Det er jo sommetider nogle meget små genstande, som skal skæres til, så modellen bliver fremstillet i den rigtige skala. Da er det nødvendigt, at man kan se, hvad man laver. Men jeg har lagt mærke til, at mange mennesker ikke ved, at det også er nødvendigt med god belysning, når man arbejder mange timer ved en computer. Skærmen afgiver lys, men hvis der er mørkt omkring én, så får øjnene ikke ro. Man kan risikere at få hovedpine og spændinger i kroppen, fordi man sidder og anstrenger sig for at se, hvad der sker på pc’en.

Man lægger egentlig ikke mærke til det før end man har ondt i hovedet eller nakken af at sidde der og spænde op i musklerne.

LED belysning til erhverv

De nye kontorer, vi har fået, er fine. Store, lyse rum, hvor der er plads nok til, at vi ikke render hinanden ned. Det er rart. Vi har fået købt flotte, nye kontormøbler, som passer godt ind i rummene. Der bliver ikke overmøbleret. Fint med luft og plads. Det er også blevet nemmere for rengøringspersonalet, som kommer hver aften.

Vi har også fået LED loftlamper i loftet, og spots vi kan flytte rundt med inde i værkstedet. Det er en ret god idé. Sommetider er det jo nødvendigt, at vi får en detalje i modellen helt rigtig. Så kan det være en fordel med ekstra lys.

Valget faldt på LED lamper, fordi de er meget energibesparende. Og så har LED lys generelt en lang levetid, så det betyder i det lange løb færre udgifter til EL.

Vi er glade

Vi er glade for de nye kontorer, og det fungerer rigtigt godt. Jeg må dog indrømme, at jeg har lidt svært ved at vænne mig til den anderledes belysning. Det er, som om at de nye lamper vi har fået, kaster et lys, som er hvidere. I det forrige kontor havde vi sådan et blødt lidt gulligt lys. I det nye er det meget hvidt. Altså ikke sådan hvidt på den der blålige måde, som et neonrør kan give lys. Bare mere hvidt.

Jeg har fået at vide, at det er sådan med LED lamper. De giver et meget hvidt lys. Det tager lidt tid at vænne sig til, men det er kun et spørgsmål om få dage. Det er så i orden med mig. Jeg har dog lagt mærke til, at de aftener, hvor jeg har siddet med min minisav for at lave nogle dele til en ny model, jeg arbejder på, har det mobile LED spot virkeligt hjulpet mig. Og det har ikke kastet den her varme af sig, som de andre lamper, vi havde på det gamle kontor, gjorde. Det er en kæmpe fordel at mærke, at man ikke bliver brændt på armen.