Spring til indhold

Populære Kroatien

Nu har I været hjemme i snart 2 uger – og drengene taler stadig om, at det var en fed ferie, I var på. Det var da også en fed ferie. Der var skønt dernede i Kroatien. Du og din hustru havde ellers haft lidt betænkeligheder ved at tage dertil. Men det viste sig, at kroaterne slet ikke er så farlige, som I havde forestillet jer. Tværtimod. Det er mennesker med en humor, som I godt kan lide. De fleste taler faktisk et forståeligt sprog – engelsk! Og ja, det er et smukt folkefærd. Ikke kun er det smukke mennesker at kigge på. De har en sans for at vise hensyn. De er hjælpsomme. De er også til at handle med. Værdier, som I sætter pris på.

På camping

Så det blev altså til en rigtig fed campingferie i Kroatien her. I boede på en camping, der ligger ved den kroatiske kyst. Lige midt i Adriaterhavet. Naturen dér er meget smuk. Strande med turkis vand, grønne grantræer helt ned til vandkanten, skønne klippeformationer. Så der er noget for dem, der godt kan lide at snorkle. De kan få brugt timevis med at udforske dyre og plantelivet i vandet lige der, hvor klipperne møder havet.

Men ikke kun det. I boede på en ganske almindelig camping i Kroatien. I mødte søde mennesker, som I hyggede jer sammen med om aftenen. Det skete, at I grillede mad sammen – og det udviklede sig til hyggelige fester. Der var dog ikke nogen sure miner fra nogen som helst, hvis I meldte ud fra fælles hygge efter en lang dag, hvor I havde været på udflugt og derfor var rimeligt trætte.

Gode udflugter

Det var jo de der udflugter, som var rigtigt spændende. I kørte ind i landet. Kiggede på de små byer. Oplevede den kroatiske kultur på tæt hånd. I kom i kontakt med mange kroatere. Og I fik da også lært nogle af de kroatiske hemmelige steder at kende. Og det er jo det, der gør en campingferie spændende: At have en bil til rådighed. Den sætter jer nemlig i stand til at udforske lokalområdet meget mere, end I ellers ville kunne. Jo, I kunne godt tage med de lokale transportmidler. Bus, tog, taxa. Men friheden, som bilen giver, er noget større. Det var da også grunden til at I valgte at dette års bilferie skulle gå til Kroatien. (Og sandt at sige: Der var jo også en tanke med det: Kunne I ikke lide at opholde jer i Kroatien, så kunne I jo hurtigt komme væk derfra.)

Kroatien er perfekt til bilferie

Nu viste det sig, at jeres bilferie til Kroatien blev en succes. Derfor er du allerede nu ved at se nærmere på, hvordan det vil kunne lade sig gøre, at I tager på bilferie dertil igen. Eventuelt i længere tid – eller via et ophold i Italien. Det er ikke helt fastlagt i dine tanker endnu. Men du er faktisk allerede begyndt at planlægge næste års lange bilferie. Jeg kan godt forstå dig. Det er skønt at have sådan et projekt, som du kan tage dig tiden til.