Spring til indhold

Pudse vinduer i København

Jeg har købt et lille hus på landet. Lige uden for Hillerød. Det er sådan et gammelt bondehus med skæve vinduer, rødmalet og med et tag, som skal skiftes. Ja, der er faktisk mange ting, som skal gøres ved det hus, inden det bliver beboeligt. Ikke desto mindre, så er jeg nødt til at flytte ind i det nu. De nye ejere af lejligheden, jeg bor i, vil gerne flytte ind, og min kontrakt er faktisk også allerede udløbet. De var søde til at lade mig bo der, indtil jeg fandt min nye bolig.

Så det første projekt, er at få gjort bondehuset rent, og i det mindste at få stuen, køkkenet og et af værelserne i stand, så jeg kan bo der. Jeg er ikke bange for at tage fat med gulvskrubbe og støvsuger, og alt sådan noget. Mine hænder sidder godt på mig, og jeg er god til at bruge en hammer eller en skruetrækker. Men det skal gå hurtigt, og jeg har lige nu rengøring først på min liste. Hvad kan jeg få hjælp til, så det går tjept med rengøringen? Vinduerne!

Vinduespudser i Hillerød?

Hvor finder jeg en vinduespudser i Hillerød, som er villig til at køre de 15 km ud til mig? Jeg slog op i de gule sider og fandt en vinduespudser, som kunne komme.

Da jeg boede i København, var det jo nemt, for i København er det MEM Polering, der pudser vinduer.

Vinduespudseren kom hurtigt. Han havde sagt, at han kunne komme om 3 dage, han var totalt booket op, men havde fået en afbestilling. Så han havde ringet mig op og spurgt, om det var ok, at han kom om onsdagen i stedet for fredag. Ja, da – hellere end gerne.

God service og rene vinduer

Tænk, der findes en vinduespudser i Hillerød, som er så serviceorienteret, at han er villig til at lave om på sit program. Herligt. Nu må vi så se, om han kan sit arbejde, eller om afbestillingen faktisk skyldes, at han laver et dårligt stykke arbejde.

Jeg er i færd med at støvsuge, da han ankommer. Goddag, skal vi kigge på de vinduer? Jeg viser ham vinduerne, de er virkeligt beskidte. Der er vist gået mange år, siden de sidst blev pudset? Det ved jeg ikke, fortæller jeg, jeg har lige købt huset og er nødt til at flytte ind med det samme. Han fortæller, at han gerne lige vil tjekke, om trærammerne om vinduerne er ok, så han ikke kommer til at ødelægge noget. Fint – tjek du bare. Lad mig bare vide, om jeg skal have fat i en håndværker.

Vinduespudseren tjekker rammerne, han har ikke fundet nogen med problemer. Heldigvis, tænker jeg. Han går i gang med at pudse vinduer. Starter indvendigt og arbejder sig rundt i hele huset. Derefter udvendigt. Kravler op og ned ad stigen, vasker, skraber og polerer. Han får gjort et godt stykke arbejde på få timer.

Da han er færdig, kommer han ind og får en kop kaffe. Jeg betaler ham. Han fortæller mig, at selvom vinduerne ikke var blevet pudset i lang, lang tid, så var de ikke i så dårlig stand, som han troede lige da han ankom. Jeg lovede, at der ikke vil gå så lang tid igen. 3 – 4 måneder.