Spring til indhold

Rejs smart

Det er skønt og en stor oplevelse at rejse.De senere års intensive konkurrence har gjort flybilletter billige – og det er der heldigvis intet, der tyder på, ændrer sig lige med det samme.

Her har jeg samlet nogle rejsetips og tricks. Nogle kan du spare penge på, nogle kan du spare tid på og nogle gør det bare lidt lettere.

De gode tricks til rejsen

  • Leg lidt med datoerne, når du planlægger en rejse. Der er tit stor forskel på priserne på en weekend inkl. fredag og på midt i ugen. Mange gange kan der være mange penge at spare.
  • Er du uheldig, at dit fly er aflyst eller forsinket, så husk du kan søge om erstatning ved flyforsinkelse her: https://www.rejsepriser.dk/flyforsinkelse/. Du kan få helt op til 4.500 kr. i erstatning. Der er ingen risiko for dig, og vinder du, opkræves et gebyr på erstatningen på 25%, så bliver det da ikke nemmere.
  • Kigger du efter billige flybilletter, så tjek priserne på populære destinationer. Det er byer som Paris, London, Rom, Berlin etc. Årsagen til, at du her finder billige flybilletter er, at konkurrencen er større mellem flyselskaberne.
  • Det kan være en god ide at tjekke pristjenester som rejsepriser.dk, da flyselskaberne her ofte tilbyder billigere flybilletter.
  • Husk at tjekke ind hos flyselskabet, hvis det er muligt, inden du kommer til lufthavnen. Mange tilbyder det som en mulighed 24 timer før din afgang.
  • Der kan tit være penge at spare på overnatningerne ved at bruge Airbnb i stedet for at bruge et hotel. Tit er der et lille køkken, og det giver dig mulighed for at købe mad, så du ikke altid skal spise dine måltider på restaurant.
  • Husk at tage et foto af dit pas og id. Det er godt at have ved hånden.

Har du andre gode tips til flyrejser og til at spare tid og penge?