Spring til indhold

Sikring og låse

Vi skal have lavet et avanceret system for adgangskontrol her i bygningen, hvor vores hovedsæde og centraladministration ligger. Det er temmelig kompliceret, fordi vi skal have, det kombineret med en masse alarmer, vi har fået sat op i huset. Ikke helt samme enkle tilgang som den, vi har ude på Østerbro, hvor jeg bor.

Den bedste låsesmed?

Så vi har haft fat i forskellige vagtfirmaer og låsesmede i København for at få forskellige tilbud. Det har været noget af et cirkus. Først får vi nogle tilbud fra vagtfirmaet og så fra låsesmeden, men så viser det sig, at de ikke har kunnet koordinere mellem sig om, hvem der gør hvad, og tilbuddene indeholder priser på de samme ydelser. Det går ikke. Jeg er sådan set ligeglad med, hvad det kommer til at koste, men jeg vil ikke betale to gange for den samme ydelse. Vores økonomichef vil da gå ud af sit gode skind, hvis han skal godkende den samme ydelse to gange. Og det er ikke småpenge, vi taler om.

Når jeg ser den slags, bliver jeg altid lidt ekstra obs. Hvis de ikke kan koordinere et tilbud, kan de så samarbejde om opgaven? Jeg mener, det er en arbejdsplads, hvor vi er mere end 300 mennesker, der kommer og går til daglig. Systemerne skal fungere.
Da jeg ringede til det pågældende vagtfirma og den specifikke låsesmed i København for at få at vide, hvem af dem der dækker en særlig service, kunne jeg forstå, at de ikke engang havde talt med hinanden. Det var meget skuffende. Jeg bad dem derfor om lige at koordinere tilbuddet mellem dem og sende mig et nyt, så vi kan komme videre. Jeg vil jo gerne have, at vores systemer kommer op at køre hurtigst muligt.

Nyt og godt tilbud

Låsesmeden blev vist lidt sur, men indvilgede i at sende et nyt tilbud. Han kunne bestemt godt forstå nødvendigheden af, at vores systemer virker. Han har et godt ry.
Vagtfirmaet svarede, at det skulle de nok. Fyren, jeg talte med i vagtfirmaet, sagde godt nok noget om, at de har haft en dårlig erfaring med den specifikke låsesmed. Men de vil da gerne forsøge igen. Det var for nogle år siden, at de havde et dårligt samarbejde. Tingene har sikkert ændret sig siden da. Han snakkede lidt for meget den vagtmand.

Måske er det omvendt: Låsesmeden i København har haft en dårlig erfaring i samarbejdet med det pågældende vagtfirma. Hvem ved? Det er ikke til at sige. Og i øvrigt så er det heller ikke noget, der kommer mig ved. Kan de, eller kan de ikke samarbejde? Det er det der tæller for mig.

Det skete for en ti dage siden, og jeg har ikke hørt fra nogen af dem – endnu. Måske kommer der et tilbud på mailen i morgen. Men det er slet ikke holdbart. Vi har allerede mistet 10 dage. Vi kan ikke have, at vores alarm og låsesystemer ikke fungerer. Så jeg vil kontakte et andet vagtfirma og måske en låsesmed på Frederiksberg og bede dem om at sende mig et koordineret tilbud. Samtidigt vil jeg bede dem om at give mig besked om, hvornår de kan udføre arbejdet. Det haster.

Næste gang ved vi, at vi skal holde os til https://www.dencyklendelaasesmed.dk/