Spring til indhold

Teambuilding er sjov

Nede i bogholderiet har de virkeligt fået løftet opgaven med hensyn til at skabe et godt sammenhold og arbejdsklima for alle. De har ellers været noget støvede, vil jeg sige. Men nu ser det ud til, at de har fået løst op for nogle af knuderne, som betød, at de ikke kunne holde ud at sidde i samme lokale.

Teambuilding kursus

De har været på et kursus i teambuilding, som fokuserede på kommunikation. Teambuilding kommunikation kaldte de det. Og det har hjulpet.
Når man sidder med tal, og fakturaer og kun taler i tal og fakta hele dagen, så kan det blive lidt støvet at høre på. Og det gik ud over samarbejdet både mellem dem, der er i afdelingen, men så sandelig også med de andre afdelinger. Her kommer jeg glad oppe fra marketing afdelingen for at sige til dem, at vi har brug for nogle penge til en kampagne og får bare at vide, at underskuddet er på så og så mange kroner. Hvabehar? Hvordan skal jeg forstå det? At min afdeling har overskredet sit budget, eller at hele firmaet er ved at gå konkurs? Og hvilken meddelelse skal jeg give tilbage til afdelingen? Får vi pengene, vi har bedt om eller?

Særligt for ledere

Men de blev sendt på det her kursus i kommunikation. De har åbenbart haft det rigtigt sjovt, fordi vi kan da høre, at der bliver grinet højt, i ny og næ. De fortæller, bl.a at de skulle lave mad sammen, på det her kursus. De lærte, at det ikke er nok at sige 500 g. Man skal lige præcisere, hvad de, der, 500 gram er. Kød, mel, eller noget helt andet. Så går det lidt nemmere, når tingene skal fungere. Men de havde også deltaget i andre teambuilding aktiviteter, som har hjulpet dem til at få et bedre samarbejde. Mere præcist var der tale om teambuilding for ledere.

Fx så fik jeg at vide, at de havde skullet kaste med økser. Ikke efter hinanden. Men de skulle finde ud af, hvem der var god til at sigte og ramme. Og de udførte alle aktiviteterne i på en gammel herregård. Gammel ja, og med dunkel belysning, fugtige kældre, men moderne køkken!

En fantastisk oplevelse

De fortæller med stolthed i stemmerne om, hvor fed, deres teambuilding dag havde været. Vi andre kan bare sidde der ved det samme bord i kantinen og lytte med, og være lidt misundelige. Vi har ikke været på teambuilding kurser endnu. Men det kommer vi forhåbentligt. Skal det gå dårligt for os, før vi kan komme afsted? Det håber vi ikke. Vi håber, at det er et tiltag, som vores ledelse har sat i gang for netop også at styrke de afdelinger, hvor samarbejdet allerede er godt. Hvis vores firma skal blive ved med at være det bedste, så skal der også sættes ind på de stærke punkter. Ikke kun på de svage. Naturligvis skal de svage punkter styrkes, men det betyder da ikke, at de stærke og velfungerende afdelinger skal lades i stikken, vel?
At ledelsen har valgt at starte med et af de svage punkter, er ok. Men vi håber, at det snart bliver vores tur til at komme på sjov teambuilding.