Spring til indhold

Skønhedsoperationer

Det bliver mere og mere almindeligt, at vi får speciallæger til at foretage indgreb på vores ansigt. Vi er meget bevidste om, at vores udseende spiller en stor rolle i vores liv. Flere undersøgelser har jo også bevist, at mennesker, der ser godt ud, har og får et bedre liv. Det er desværre virkeligheden – også i et samfund, hvor den herskende Jantelov fortæller os, at vi ikke skal tro, at vi er noget! Det er et faktum, at mange mennesker – både kvinder og mænd – får gjort noget ved deres ansigt. Vi vil gerne se unge og stærke ud. Kvinder vil måske have sensuelle læber. Mænd vil gerne forstærke hagepartiet, fordi hagen er vigende, og manden føler, at han ser bøvet ud! Rent ud sagt. Undskyld. Men sådan er virkeligheden altså. Der er også rigtigt mange, som gerne vil have nogle rynker fjernet. Det generer dem fx, at rynkerne får dem til at se triste og trætte ud. De irriteres over, at rynkerne allerede er fremkommet – selvom de ikke er gamle.

Store forskelle

Nogle gør intet for at komme til at se bedre eller friskere og gladere ud. De kunne måske gøre noget for at komme til at se bedre ud, men har bevidst valgt, at de ikke vil. Måske ved de ikke, at der er kommet så mange nye produkter og teknologier i anvendelse, når vi taler om kosmetologi. Mange af produkterne er ganske ufarlige for os. Nogle af dem er faktisk baseret på naturlige stoffer, som vi allerede har i vores krop. Nogle af dem baseres på kunstig kemisk fremstilling. Men du kan være sikker på, at der er kontrol med produkterne, der anvendes i denne industri. Og det er en hurtigt voksende industri. Flere og flere får nemlig øjnene op for, at med et lille behandlingsforløb, kan de gøre noget for deres udseende, som de vil blive glade for. I nogle tilfælde vil de små indgreb kunne ændre et menneskes liv.

Hvad gør speciallægerne

Og hvad er det så, speciallægerne gør? Ja, de anvender fx ofte noget der bliver betegnet som ”fillers”. En filler – læs her –  er en syre, der er fremdyrket af hyaluronsyre. Hyaluronsyre findes naturligt i vores krop. Den syre indlægges i en gel, der så sprøjtes ind under huden, for ligesom enten, at fylde et hulrum op, eller, at fylde lidt mere volumen på under huden. Hulrummet er opstået fordi vores hud mister sin spændstighed. Men fordi huden er spændstig, så kan der også lægges ekstra volumen ind – fx ved en vigende hage – eller et kindben, der bevirker at ansigtet ser firkantet ud. Når lægen anvender fillers i behandlingen, kaldes det for en filler behandling. Klart nok!

Men en filler behandling er ikke bare en enkelt behandling. I mange tilfælde, så skal der flere behandlinger til, før filler behandlingen giver det ønskede resultat. Det har noget at gøre med, at det nye look skal bygges op – og det kan tage lidt tid. Derfor skal en klient, der er under filler behandling også være tålmodig. Og lige som botox, så skal en filler behandling holdes ved lige.

Instagrams rolle

Du har en profil på Instagram. Den startede egentlig som en leg. Du postede fotografier fra dit værelse, hvor du viste dine klassekammerater, hvordan du har indrettet dig. Du postede fotografier, af det tøj, som du gerne ville gå i. Og du talte meget om dit udseende via små videoer. Du havde ikke så mange følgere dengang. Men i dag har du rigtigt mange – og de følger dig, fordi de kan lide din personlighed, dit udseende og det du taler om. Hverdagsproblemer, hverdagsglæder og alt sådan noget.

Det har dog betydet, at der er kommet et stort pres på dig: Du skal – hver eneste dag – lægge mindst 4 billeder ud på Instagram. Og du skal se godt ud, når du er på dem – hvilket du er på mindst 7 ud af 10 billeder. Og det giver altså lidt problemer. Du forsøger at løse problemerne. Du har fundet en professionel fotograf, der hjælper dig med iscenesættelsen. Du har også fundet en grafiker, der kan redigere billederne i Photoshop. Og du bruger mere og mere tid på at gøre noget ved dit udseende. Det skal bare være perfekt. Og du skal se godt ud – hver dag. Lige nu, er du ved at opbygge en historie om makeup. Og makeup betyder læbestift. Du kigger på dine læber og prøver nogle af de læbestifter, du har modtaget. De (læbestifterne) har flotte røde og rosa farver. Men dine læber er lidt for smalle. Og det skal du have gjort noget ved.

Større og mere fyldige læber

Du ved, hvad du skal gøre – men hvordan? Du skal have større og fyldige læber. Ikke så store, så de ligner oppustede balloner. Nej, der skal bare et lille ekstra volumen ind i dem, så de bliver smukke, bløde og sensuelle. Sådan et par læber, der bare ser helt naturlige ud. Du ved også, at du sagtens kan få større læber. Flere af dine veninder, som du følger på Instagram, har fået større læber. Der er bare et lille ’men’: Det er første gang, at du kaster dig ud i sådan et projekt. Du har ikke hidtil fået lavet større læber. Og du ved slet ikke, hvordan det sker.

Du skal gå til en godkendt speciallæge (læs her) og tale med ham eller hende om det. Lægen vil fortælle dig, at oftest så får man større læber ved, at der bliver lagt fillers ind i dem. Det er en proces, der kan tage lidt tid, og som man skal være opmærksom på. Der skal ikke meget til, førend resultatet bliver forkert. Derfor vil en god speciallæge foreslå dig, at for at du kan få større læber, så skal I samarbejde om det, så læberne kan bygges op – stille og roligt. I vil jo på et tidspunkt kunne se, at nu er de, som du vil have dem. Så husk to ting:

1: En god speciallæge, der ved hvad han/hun laver, og

2: Du kan kun få større læber, sådan som du vil have dem, hvis du samarbejder med lægen. Det kan tage lidt længere tid, end du troede – men du når helt sikkert i mål.