Spring til indhold

Teater i skoletiden

Er du glad for at bruge din krop og samtidigt gerne vil stå på en scene overfor en masse mennesker, som ser på? Kan du lide at være en del af en stor gruppe mennesker, som arbejder sammen for at få en succesfuld forestilling op? Du har måske ovenikøbet lyst til at blive skuespiller? Så er det en god mulighed for dig at få et ophold på en teater efterskole.

Mange efterskoler i Danmark

Der findes rigtigt mange teater efterskoler i Danmark, så du behøver ikke nødvendigvis at skulle rejse langt væk fra din familie. Men du skal bo på skolen.
Alle efterskolerne giver undervisning i de obligatoriske fag til 9. eller 10. klasse. Samtidigt giver de dig muligheden for at vælge et linjefag, som er det fag du er mest interesseret i. Det kan være at du er glad for at danse, og derfor gerne vil lave musicals professionelt – senere i dit liv. Så er det sådan et linjefag du bør vælge.

Hvis du hellere vil arbejde bag scenen, så findes der også teaterefterskoler, som tilbyder linjefag, der fokuserer på teaterets lyd- og lys-teknikker.
Det er der også mange musikefterskoler – som her, der gør. Du kan med andre ord få et ophold på en skole, hvor du lærer om hvad der skal til for at koncerten bliver en succes. Det er nemlig ikke altid kun musikken, som gør oplevelsen publikum får med sig hjem til en kæmpesucces.

Beslutningen

Når du har besluttet dig for at tage på efterskole, så er det tid til at finde den rigtige skole du skal gå på. Derfor bør du besøge de teaterefterskoler, du har hørt om, eller som du har læst om på internettet. Det skal du gøre, så du kan danne dig et indtryk af, hvordan det er at bo og blive undervist på en efterskole. Du kan få en snak med elever som allerede er der, og naturligvis kan du også få en snak med lærerne. Under besøget vil du også få at vide, hvordan undervisningen forløber.
De fleste efterskoler arrangerer særlige besøgsdage, hvor du kan komme og få al den information du har brug for. Husk også at spørge om der er en lang venteliste – nogle efterskoler er nemlig meget efterspurgte og det kan være, at de ikke har plads til det kommende skoleår. Det er derfor en fordel, hvis du og din familie kan planlægge dit ophold i god tid.

Når du har besluttet dig for hvilken efterskole du vil gå på, så skal du, sammen med dine forældre, kigge på økonomien. Det koster nemlig penge, men det er muligt for dine forældre at få statsstøtte til dit ophold, så det er en god idé, hvis I undersøger om i opfylder kravene til det. Så et godt råd er derfor, at du har et par andre musik- eller teater efterskoler i tankerne, som et slags second choice, hvis I ikke opfylder kravene for at få støtten.

Når du og dine forældre har fundet den rigtige efterskole til dig, skal du melde dig ind. Et godt råd er dog først at undersøge om der er en lang venteliste. Tjek for eksempel den kendte og populære Nørre Åby Efterskole.