Spring til indhold

Teknikken på plads

Internettet er næppe mere, hvad man kan kalde et nyt medie, men på trods af det, er uvidenheden om mediets tekniske krav stadig eksorbitant. Naturligt nok blandt brugerne – men forbløffende også blandt dem, der arbejder med mediet som leverandører af hjemmesider og webshops. Bevares – nogle designer flot, men generelt er det en kløft mellem kravene fra Google og brugerne og så den viden, udviklerne har! Taberne er de firmaer, der får bygget webshops og hjemmesider.

Teknik

Særlig blandt programmører er der en total uvilje mod at forholde sig til de krav, et moderne internet stiller, når det handler om søgemaskiner og brugervenlighed. De elsker fancy funktioner, og smart kode – men de er enten ligeglade med eller uvidende om, hvad der er vigtigt forretningsmæssigt.

For eksempel på området, der kaldes “teknisk SEO” (læs om det her).

WordPress – en gave og en forbandelse

WordPress er en gave, fordi det er verdens mest fleksible og åbne CMS, som kompetente udviklere kan trylle med, så reelt alt er muligt. Og det er forbandelse, fordi mennesker uden basal viden også kan bygge, hvad der umiddelbart ligner en fungerende hjemmeside. Sagen er, at en WordPress hjemmeside kun er så god, som udvikleren bag den.

Der skal hastighedsoptimeres, og der skal laves opsætning af diverse moduler, så hjemmesiden kan konkurrere i Google. der skal optimeres til mobil, og der skal komprimeres billeder etc.

Det gør WordPress ikke af sig selv, og det kræven en specialviden, som ingen “civile” har – og som desværre alt for få af webbureauerne har heller. Men laves en shop eller en hjemmeside i WordPress korrekt, er det et killer system!